Stiri

Pretul apartamentelor, în scadere

Apartamentele vechi cu trei camere din Bucureşti costă în luna martie mai puțin cu 250 de euro, adică un preț cu 0,3% mai mic decât în februarie. Totuși, raportat la perioada similară de anul trecut, preţurile sunt cu aproape 9% sau 6.850 de euro mai mari, potrivit indexului imobiliar al ZF.
Pe de altă parte, luna trecută zona Unirii a înregistrat un nou maxim, după ce media apartamentelor vechi cu trei camere a ajuns la 145.000 de euro, în creştere cu 5.000 de euro faţă de luna anterioară. Acest nivel nu a mai fost atins din vara anului 2009.
Scăderea trebuie privită într-un context de temperare a majorării preţurilor, spun specialiștii. Majorarea ofertei de locuinţe nou dezvoltate poate pune o presiune asupra preţurilor de vânzare ale locuinţelor vechi, însă acestea din urmă deţin în continuare ponderea majoritară în totalul tranzacţiilor încheiate.
În ultimele 7 luni, piaţa imobiliară a fost influenţată atât de creşterea ROBOR, dobânda de referinţă pentru cre¬ditele în lei, dar şi de devalorizarea leului care a scumpit apartamentele cumpărate cu credite în lei.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co