Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Caniculă și ploi torențiale în cea mai mare parte din ţară

Avem parte de o vară capricioasă, iar meteorologii au emis pentru orele următoare noi avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de vreme instabilă, coroborate cu episoade de caniculă, ce vizează cea mai mare parte din ţară.

Astfel, Codul galben de disconfort termic accentuat şi caniculă este valabil pentru Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei. În aceste regiuni disconfortul termic se va menţine accentuat, iar pe arii extinse indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Totodată, în sud-estul ţării, disconfortul termic se va menţine ridicat şi pe parcursul zilei de marţi.

Un al doilea Cod galben este valabil până pe 20 iulie, ora 10:00, şi vizează fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în cea mai mare parte a ţării.

Astfel, vor fi averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi importante.

Totodată, pănă marți, ora 10:00, va fi Cod portocaliu de vreme instabilă în zonele de munte, în Transilvania, Maramureş, jumătatea de nord a Moldovei, iar spre seară şi în cursul nopţii de luni spre marţi şi în Banat, cea mai mare parte a Olteniei şi în nord-vestul Munteniei, unde vor fi averse torenţiale, descărcări electrice şi pe alocuri vijelii şi grindină.

De marți, ora 10:00, până miercuri, la prânz, Codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată va cuprinde aproape toată ţara, dar mai ales nordul, nord-estul, centrul şi în sud-estul teritoriului, precum şi zonele de munte.

În acele zone vor fi averse, fenomene electrice, vânt alert şi grindină, iar precipitațiile vor fi însemnate.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co