Stiri

București, locul 9 în topul celor mai mici costuri de trai

Bucureştiul se clasează pe poziţia 9 din 10 capitale ale lumii cu cel mai mic cost de trai. Clasamentul întocmit de Economist Intelligence Unit este realizat în funcţie de cele mai mari costuri, astfel că, în „oglindă”, în partea de jos a acestuia apar oraşele cu cele mai mici costuri, precizează Mediafax.

Potrivit raportului, instabilitatea economică şi politică sunt principalii factori de influenţă a scăderii costului nivelului relativ de trai. Oraşele analizate au fost comparate cu un cost mediu din New York, care are un indice stabilit la 100, în timp ce Bucureştiul are un index de 48.
La polul opus, în Europa de Vest, oraşele din afara zonei euro rămân în mare parte cele mai scumpe. Zürich (2), Oslo (5), Geneva (6) şi Copenhaga (8) se numără printre cele mai scumpe 10 oraşe.
Există deja indicii privind modificările din cursul anului următor. Potrivit analiştilor, după o creştere economică la nivel global în 2017, anul 2018 va continua pe linii similare.
Totuși, în 2018 s-ar putea observa influenţele unor şocuri politice şi economice care au avut un efect mai profund asupra ţărilor analizate. Regatul Unit a înregistrat deja scăderi accentuate ale costului relativ al vieţii datorată referendumului Brexit şi slăbiciunilor legate de valută. Fluctuaţiile monedelor continuă să fie o cauză majoră pentru modificarea clasamentului.
„Costul Vieţii la Nivel Mondial” este un sondaj bianual de cercetare care compară peste 400 de preţuri individuale la mai mult de 160 de produse şi servicii.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co