Stiri

LICU, O POVESTE ROMÂNEASCĂ

Filmul “Licu, o poveste românească” va fi prezentat, în premiera naţională, pe 23 şi 25 martie, la Cinemateca Eforie, în cadrul Festivalului Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului One World România, secţiunea “Trecutul prezent”. Pelicula, premiată cu “Porumbelul de Aur/Golden Dove” la DOK Leipzig, a fost prezentată în Festivalul de la Zagreb pe 2 martie.

Scris şi regizat de Ana Dumitrescu şi produs de compania Jules et Films, documentarul vorbeşte despre România ultimului secol văzută de un om “pierdut” în istorie. Personajul principal, Liviu Canţer, a supravieţuit unor evenimente istorice majore. Timp de 92 de ani Licu a suferit, a iubit, a râs, a plâns și a trăit realitatea în România ultimului secol.

“Licu, o poveste românească” este un film despre trecerea timpului şi despre bătrâneţe, o meditaţie despre propria condiţie şi efemeritate. Fiecare secvenţă este construită ca o fotografie dintr-un album.

Vineri, documentarul va rula începând cu ora 20:30, iar duminică, 25 martie, de la ora 18:30, ambele proiecții la Cinemateca Eforie. Filmul va fi lansat în cinematografele româneşti, pe 24 august 2018, de Rollercoaster PR, şi este distribuit internaţional de Taskovski Films.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co