Stiri

Declarații după Arctic Ultra

Bistrițeanul Tiberiu Ușeriu, în vârstă de 44 de ani a făcut primele declarații, după ce a reușit să câștige în noaptea de joi spre vineri, pentru a treia oară consecutiv a ultramaratonului 6633 Arctic Ultra.

Cursa a avut aproximativ 610 kilometri, iar campionul român a reuțit să termine traseul în mai puțin de 173 de ore.

 

„Am terminat!  am intrat într-o furtună, patru ore, a fost cât pe ce să mă scoată ăştia! a fost cireaşa de pe tort! Mă bucur c-am terminat-o. Îi mult, mult mai grea decât ce-a fost înainte. Ultima parte, asta de 160 de kilometrim are numai urcări şi coborâri.”, a declarat Tibi în convorbirea telefonică pentru oraganizația non guvernamentală Tășuleasa Social, relatată de Adevărul.

Ultramaratonul 6633 Arctic Ultra, considerat printre cele mai dificile din lume, având în vedere că se desfăşoară în zona Cercului Polar, a debutat în data de 8 martie, iar Tibi a reuşit să o încheie după 7 zile şi aproximativ 5 ore.

„Nu contează că unele lucruri se repetă. Ele nu sunt niciodată la fel. Vă multumesc pentru susținere!”, a scris Ușeriu într-un mesaj pe Facebook.

Și Președintele Klaus Iohannis a ținut să ii transmită un mesaj lui Tibi.

“Felicitări, Tiberiu Uşeriu, pentru câştigarea maratonului Arctic Ultra! Pentru a treia oară consecutiv, drapelul României este dus pe primul loc în una dintre cele mai dure competiţii sportive din lume. O astfel de performanţă se atinge doar cu determinare şi sacrificii, iar Tiberiu Uşeriu a demonstrat, din nou, că este un luptător”, a spus președintele.

Campionul a trecut și de această dată linia de start ținând în mâini steagul României, în semn de respect și de iubire pentru țară., iar la finalul cursei a fost ascultat Imnul Național al României.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co