Stiri

București, în top la puterea de cumpărare

Bucureștiul a depășit Berlinul, Madridul și Roma în privința Produsului Intern Brut pe cap de locuitor actualizat cu nivelul prețurilor, anunță cel mai recent studiu Eurostat.

Regiunea București-Ilfov are un PIB de 20.500 de euro pe cap de locuitor, însă prețurile din România sunt doar 50,7% din media europeană. Ajustată la puterea de cumpărare, valoarea reprezintă de fapt 40.400 de euro pe cap de locuitor, ceea ce face ca Bucureștiul să întreacă zone metropolitane europene precum Madrid, cu 125%, Berlin cu 118%, Roma cu 110% sau Lisabona cu 12 %.

Din păcate, se mențin decalajele mari între regiunile din România. Astfel, diferența dintre aria București-Ilfov și Regiulea Sud-Muntenia, din care face parte zona Capitalei, a depășit raportul de 3 la 1. Ceea ce implică faptul că o trecere din Giurgiu la București este echivalentă cu cea dintre Călărași și Viena, explică siteul cursdeguvernare.ro, bazându-se pe datele furnizate de Eurostat.

Vestea bună vine odată cu precizarea că România mai figurează doar cu trei regiuni de dezvoltare în topul celor mai sărace din Uniunea Europeană, acestea fiind Regiunea Nord-Est, care cuprinde județe ca Vaslui, Neamț, Bacău, dar și Regiunea de Sud Vest și Regiunea Sud- Muntenia.

Însă vestea proastă este că un raport de țară al Comisiei Europene arată că gradul de sărăcie din România este în creștere.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co