Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

PSD şi-a ales conducerea

Liviu Dragnea și-a reconfirmat poziția de lider al PSD, iar Viorica Dăncilă a devenit numărul doi în partid, ca președinte executiv. Marian Neacșu a fost ales secretar general. Social-democrații s-au reunit în acest weekend ca să-și aleagă noua conducere. În paralel, aproape 300 de oameni au protestat în fața Sălii Palatului, unde a avut loc Congresul Extraordinar al PSD.

Într-un discurs de 80 de minute, președintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut promisiuni privind viitorul țării și a anunțat că va lua în curând decizii legate de schimbarea legilor din justiţie şi serviciile secrete, ba chiar va propune o lege care să-i pedepsească pe şefii de instituţii care vorbesc de rău România.

„Defăimarea propriei ţări este o faptă foarte gravă, care expune România la riscuri, la sancţiuni, la întârzieri şi la pierderea unor avantaje”, a afirmat Liviu Dragnea.

Și totuși, ședința a fost marcată de nemulțumirile mai multor membrii PSD. Ecaterina Andronescu și Nicolae Bănicioiu, foști vicepreședinți, au părăsit sala, supărați că nu au fost lăsați să își susțină discursurile.

„Vreau să le mulțumesc membrilor de partid care au venit aici pentru că au avut încredere în colegii noștri, în noi. Sper să rămână alături de PSD. Vrem să fie un partid unit. Îmi pare rău că a trebuit să asistăm la așa ceva.”, a declarat Nicolae Bănicioiu.

Cei doi candidau pentru funcția de preşedinte executiv al partidului, funcție câștigată de premierul în exercițiu, Viorica Dăncilă, susținută de președintele PSD. Întrebată de ce nu şi-au putut prezenta mesajele contracandidaţii săi la Congresul PSD, Viorica Dăncilă a declarat:

„A dat mesaj Gabriela Firea, în a doua etapă. Era rândul doamnei Andronescu, al domnului Bănicioiu. Au plecat din sală. Nu vreau să judec, e modul domniilor lor de a proceda într-un fel sau în alt fel, dar asta nu cred că a influenţat votul. (…) Rezultatul votului a fost zdrobitor. (…) Mă responsabilizează”, a mai spus Dăncilă, conform Agerpres.

În timpul ședinței, aprope 300 de manifestanți din gruparea #Rezist s-au adunat în fața Sălii Palatului și au scandat lozinci împotriva coaliţiei la guvernare. Trei protestatari au fost ridicaţi de forţele de ordine și duşi la secţia de poliţie: o persoană a fost amendată cu 800 de lei, pentru tulburarea ordinii publice, iar celelalte două cu câte 3.000 de lei fiecare, pentru împiedicarea forţelor de ordine de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co