Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

100 de ani de inventică românească

 

Dispozitive medicale destinate neurochirurgiei, echipamente pentru industria chimică, dar și inovații premiate la Salonul de Invenții de la Bangkok, toate au fost prezentate în cadrul evenimentului 100 de ani de inventică românească. Universitatea Politehnică din București, împreună cu Institutul Cultural Român, au organizat împreună evenimentul care duce mai departe tradiția inventicii românești.

Rectorul Universității Politehnice, Mircea Costoiu, și președintele Institutului Cultural Român, doamna Liliana Țuroiu, sunt cei care au vorbit deschis evenimentul care a avut loc în  amfiteatrul „Radu Voinea”, al Rectoratului UPB. Unul dintre punctele de interes ale întâlnirii a fost și lansarea volumului „100 de inovatori români”, apărut la editura ICR.

Cu această ocazie, a fost lansată o expoziție de inventică de ultimă generație, cu invenții și inovații realizate de profesori și cercetători din Politehnică. De altfel, instituția a dus mai departe o tradiție de secole, prin participarea la Salonului de invenții de la Bankok, în perioada 1-7 februarie 2018. Participanții vor putea viziona două filme documentare despre personalitatea marcantă a lui Anghel Saligny și Nicolae Vasilescu Karpen, pionieri ai ingineriei naționale și mondiale, a căror amprentă asupra modernizării României este de necontestat.

Evenimentul se înscrie în seria de manifestări dedicate celebrării Centenarului Marii Uniri. Tot în această perioadă, Universitatea Politehnică București aniversează 200 de ani de la primele cursuri de inginerie din România, cursuri organizate de către Gheorghe Lazăr, în 1818, pe lăngă mânăstirea Sfântul Sava din București.

 

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co