REGIONAL

Autovehicule RATB ecologice și 100 de km de piste de bicicliști

600 de autovehicule RATB noi, ecologice și construirea a 100 de km de piste piste de bicicliști! Acestea sunt planurile anunțate de primarul general, Gabriela Firea, în urma întâlnirii pe care a avut-o cu ministrul Mediului, Daniel Constantin, scrie B365.ro.

“Pentru reducerea poluării în Capitală, ne-am asumat mai multe direcții de acțiune: parcul auto al RATB să cuprindă 30% autovehicule ecologice; în acest sens am demarat o licitație prin care vom achiziționa 600 autovehicule din care 400 autobuze Euro6, pentru că cele existente în trafic în acest moment sunt depășite atât moral, tehnic, cât și din punct de vedere ecologic, 100 troleibuze și 100 tramvaie, folosind o sursă electrică nepoluantă.

Am adresat rugămintea ministrului Daniel Constantin de a include Primăria Capitalei în proiectele pe care Ministerul Mediului le va derula în perioada următoare prin AFM, și anume posibilitatea ca municipalitatea să fie susținută financiar pentru achiziționarea unui număr cât mai mare de autobuze electrice, la început 50 sau 100 autobuze.

Domnul ministru mi-a spus că este o solicitare îndreptățită și ne susține pentru a avea în Capitală și autobuze electrice, în afara de cele pe care noi le achiziționăm deja în acest moment, autobuze Euro6, troleibuze și tramvaie”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Referitor la dezvoltarea retelei de piste pentru biciclete, Primarul General a explicat ca Municipalitatea a obtinut avizul necesar de la Ministerul Mediului pentru Planul de Moblitate Urbana Durabila, fapt ce va contribui si la deblocarea proiectului privind construirea celor 100 de km de piste pentru biciclete.

Sursa: B365.ro

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co