Imobiliare Valea Prahovei
REGIONAL

Protest în Capitală și în țară împotriva legii graţierii! Ce mesaje au scandat

Protest cu peste 3.000 de persoane în faţa Guvernului, aseară, faţă de proiectele de lege privind amnistia şi graţierea, scrie B365.ro.

“Demisia”, “DNA să vină să vă ia”, “PSD, ciuma roșie”, “Jos Ciorbea”, sunt câteva dintre mesajele transmise de protestatari.

Protestul, faţă de intenţia Executivului de a da o ordonanţă de graţiere şi una de modificare a Codului penal, a început în Piaţa Universităţii, iniţial participând câteva sute de persoane.

După aproape două ore în care au scandat “În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, “Colectiv!”, “Dragnea si ai lui/ Ciuma neamului”, “DNA/ Să vină să vă ia”, sau “La închisoare/ Nu la guvernare”, manifestanţii au plecat în marş spre Guvern, în jurul orei 19.30.

Manifestanţii au cartonaşe roşii şi pancarte pe care scrie “Vrem sistem de sănătate, nu iertare de păcate”, “Jos labele de pe Codul penal”, relatează news.ro.

Proteste și în țară

Tot aseară peste 250 de persoane au protestat la Cluj-Napoca, faţă de proiectele de ordonanţă ale Guvernului vizând graţierea şi modificările Codului penal, la un moment dat între câţiva manifestanţi şi jandarmi izbucnind un conflict, în condiţiile în care forţele de ordine le-au cerut acestora să se legitimeze, oamenii scandând “Jandarmeria apără hoţia” şi “Ruşine!”.

Manifestanţii s-au adunat, începând cu ora 18.00, în Piaţa Unirii din municipiul Cluj-Napoca, ei având pancarte cu mesaje precum: “În democraţie hoţii stau la puşcărie”, “Ei graţiaţi, noi furaţi”, “Fără graţieri, fără amnistie, Clujul n-are amnezie”.

De asemenea, ei au scandat “Afară cu PSD din ţară” şi “Vrem program de guvernare, nu penali cu condamnare”.

La Timişoara, aproximativ o sută de oameni au protestat în Piaţa Victoriei din centrul municipiului, ei având pancarte cu mesaje precum “Graţiere non grata” sau “Spunem nu amnistiei şi graţierii”.

Şi în Piaţa Unirii din Iaşi s-au adunat aproximativ o sută de persoane, în majoritate tineri. Ei au scandat împotriva Guvernului, Avocatului Poporului şi a liderului PSD, Liviu Dragnea: “Guvernaţi, nu graţiaţi”, “DNA să nu ne laşi vino şi la noi la Iaşi”, “Decât la Casa Albă, mai bine la Poarta Albă”. Manifestanţii au şi pancarte pe care scrie “Voi cu democraţia sau voi cu lescu?” sau “Legea graţierii, ruşinea ţării”.

La Sibiu, aproximativ 200 de persoane – tineri şi vârstnici, dar şi câţiva copii – s-au strâns în Piaţa Mare având pancarte cu mesaje precum “Ei graţiaţi, noi furaţi”. Participanţii la protest au cântat “Doi elefanţi se legănau pe o pânză a graţierii”. Majoritatea manifestanţilor erau membri sau simpatizanţi ai PNL şi USR.

Câteva zeci de persoane au protestat şi la Craiova, în Piaţa Mihai Viteazul, ei afişând banere cu mesaje precum “Nu amnistiei” şi “Dragnea, te iubesc”. Protestul a durat câteva zeci de minute.

Sursa: B365.ro

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co