Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

ASE, la ceas aniversar

Academia de Studii Economice din București aniversează în perioada 12-21 aprilie, printr-o serie de evenimente, 105 ani de la înființarea prin Decret Regal, la 6 aprilie 1913, a Academiei de Înalte Studii Comerciale și Industriale.

În cadrul unuia dintre evenimentele aniversare au luat cuvântul Președintele Senatului ASE, prof. univ. dr. Pavel Năstase, Rectorul ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, consilierul prezidențial Cosmin Marinescu, Ministrul Educației Naționale, prof. univ. dr. Valentin Popa, Vicepreședintele Academiei Române, academician Christian Hera și Primarul Municipiului București Gabriela Firea.

Prestigiul internațional al universității este confirmat de pozițiile de top pe care le ocupă în clasamente de renume. ASE se află pe locul 151-200 în Top Shanghai 2017 în domeniul Științelor Economice, ocupând astfel cea mai bună poziție ocupată de universitățile românești prezente în acest prestigios top internațional.

De asemenea, pe lista personalităților care au fost prezente la zilele aniversării de 105 ani de performanță academică a ASE ului se află și fostul ministru al educației, Sorim Cîmpeanu.

La festivitate, fostul ministru al educației a primit titlul de onoare „Doctor Honoris Causa”.

În prezent, Academia de Studii Economice din București are 12 facultăți în care studiază aproape 22.000 de studenți. Aceștia au posibilitatea de a urma, atât în limba română, cât și în limbi străine ca engleză, franceză sau germană, 24 de programe de licenţă, 86 de programe de masterat, studii doctorale în 10 domenii şi peste 145 de programe postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională continuă.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co