Stiri

Artiști și regizori de marcă pe scena Festivalul de Film Anonimul 2019

Cineaști de marcă, din țară și străinătate, și-au dat întâlnire, în aceste zile, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent Anoniomul.

 

Publicul a avut ocazia să vadă, înainte de lansarea în cinematografe, pe 13 septembrie, cel de-al cincilea lungmetraj al regizorului Corneliu Porumboiu. „La Gomera”.

„Este extraordinar să întâlnești un regizor precum Corneliu Porumboiu, care știe să te ghideze, să-ți ceară, să te tempereze atunci când faci prea mult sau să îți ceară atunci când trebuie să faci în plus și, în același timp, să îți dea încredere și curaj că ceea ce faci este bine”, a mărturisit

De o proiecție specială la Anonimul  a beneficiat și „Monștri”, entry-ul românesc din competiția de lungmetraj, realizată de Ludmila Cvikova.

Joi, la Sfântu Gheorghe va sosi cunoscutul cineasta ucraineaan Serghei Loznitsa, care va primi Trofeul Anonimul pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale.

 

„Arest”, în regia lui Andrei Cohn, recent lansat în competiţia East of the West a Festivalului de la Karlovy Vary și câștigător al Premiului Zilelor Filmului Românesc la TIFF 2019, va avea parte de o proiecție specială în cadrul ANONIMUL vineri, 9 august.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co