Stiri

Proiect. Aleșii vor avea interdicţie de a încheia contracte cu statul

Cei care vor să candideze la alegerile prezidenţiale, parlamentare, locale şi europarlamentare trebuie să depună o declaraţie pe proprie răspundere că nu vor încheia contracte cu statul pe timpul mandatului. Aasta prevede un proiect de lege depus de Florin Roman, deputat PNL.

Florin Roman, deputat PNL

”Am solicitat procedura de urgenţă pentru ca legea să fie aplicată încă de la alegerile prezidenţiale. Am semnat iniţiativa civică <<Fără penali in funcţii publice>> şi o susţin. Sper că şi dl Dan Barna, un mare iubitor al contractelor cu statul să se decidă ce vrea: ori politică, ori afaceri cu statul? Îl invit să susţină acest proiect de lege alături de USR-PLUS pentru însănătoşirea vieţii publice. Atât pe domnia sa, cât şi pe domnii Ghinea, Pîslaru sau Voiculescu care au îmbinat funcţia publică de contracte cu statul”.

Deputatul liberal reclamă, de altfel, dimensiunea fenomenului în care demnitarii încheie contracte cu statul pe timpul mandatului.

Florin Roman, deputat PNL

”Consider oportună instituirea prevederii ca aleşii, pe perioada exercitării mandatului, să nu poată încheia contracte comerciale de prestări servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale şi centrale, cu instituţiile sau regiile autonome de stat ori cu societăţile comerciale înfiinţate de autorităţile administraţiei publice locale şi centrale”.

Cei care nu depun declaraţia pe propria răspundere, nu vor putea candida la alegeri, se mai arată în document.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co