Stiri

Urme lăsate de incendiul de la Notre-Dame. Peste 160 de copii au plumb în sânge

Urmările incendiului de la catedrala Notre Dame continuă să apară și la aproape 3 luni de la producerea incidentului. Iar acestea sunt îngrijorătoare!

Copiii din zonă sunt cei care au avut cel mai mult de suferit! Numărul celor care prezintă concentraţii ridicate de plumb în sânge s-a dublat în luna iulie. A ajuns la peste 160, potrivit unui raport al Agenţiei Regionale de Sănătate din Hexagon.

Particule de plumb, produse în urma topirii plumbului conţinut de acoperişul şi clopotniţa catedralei, s-au răspândite în jur prin intermediul fumului degajat de incendiul din luna aprilie.

Autoritățile pariziene au negat mult timp vrea legătură cu incidentul din aprilie. Pe 25 iulie, însă, au închis brusc două şcoli din apropierea monumentului. Testele au indicat concentraţii de plumb peste limita admisă.

 

Intoxicaţia cu plumb este în mod particular o ameninţare pentru femeile gravide şi poate fi fatală în cazul copiilor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează însă că “nu se cunoaşte o concentraţie sigură de plumb în sânge”. În plus, concentraţii scăzute, la un moment dat considerate sigure, pot avea efecte adverse pe termen lung asupra sănătăţii, atrag atenția specialiștii.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co