Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Agenția Europeană a Medicamentului s-ar putea muta la București

Agenția Europeană a Medicamentului ar putea fi relocată de la Londra la București. Acest lucru ar putea fi posibil doar dacă România își face temele, oferind un sediu, dar și condiții financiare, astfel încât țara noastră să fie una atractivă pentru Agenție.
Europarlamentarul PPE Theodor Stolojan a declarat în urmă cu aproximativ doua luni faptul că trebuie făcute demersurile necesare din timp, urmând să existe o bătălie destul de strânsă pe aceste relocări. România are însă un avantaj. Țara noastră nu gazduiește momentan nicio agenție europeană.
Agenția Europeană a Medicamentului are 900 de angajați și supervizează siguranța medicamentelor vândute în UE, o piață cu peste 500 de milioane de consumatori.
Bucureștiul nu este singurul oraș care și-ar dori să gazduiască Agenția Europeană a Medicamentului. Milano, dar si Viena și Amsterdam și-au exprimat deja intenția de a atrage această agenție, care aduce beneficii economice importante pentru orașul-gazdă. Astfel, angajații sunt plătiti de UE, iar orașul unde se află sediul încasează venituri din chiriile pentru birouri, de exemplu. Mai mult decât atât, inclusiv organizatorii de conferințe, dar si hotelurile pot avea de câstigat.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co