Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Impozitul pentru terenurile în paragină ar putea crește

Primăriile de sector din Capitală vor putea majora impozitul pe cladiri și terenuri cu pâna la 500% pentru imobilele și terenurile neîngrijite, situate în intravilan. Consiliul General al Municipiului București a decis sa dea dreptul administrațiilor de sectoare să marească impozitele pentru parcele de teren care au fost lăsate în paragină.
Potrivit unor prevederi din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, consiliul local poate majora cu pâna la 500% impozitul pentru clădiri si terenuri neîngrijite situate în intravilan.
Conform Legii nr. 215/2001 privind administrația publică locală, consiliile locale ale sectoarelor exercită si alte atribuții stabilite sau delegate de CGMB.
Proiectul a fost votat de Consilierii Generali ai Capitalei cu 36 de voturi “pentru”, 9 “abțineri” si niciun vot împotriva. Reprezentanții USR s-a abținut de la vot, consilierii grupării spunând că au primit proiectul în timpul sedinței de consiliu, chiar în momentul în care se vota adăugarea acestuia pe ordinea de zi, neavând, astfel, timp sa îl studieze. Proiectul nu se regasește nici pe site-ul primăriei.
Edilul Capitalei, Gabriela Firea a declarat ca va fi introdus si un sistem de amenzi pentru acei proprietarii care nu întrețin fațadele clădirilor. În urmatoarea ședință de consiliu general va exista pe ordinea de zi un punct potrivit căruia se va decide introducerea unei modalități de a amenda proprietarii care nu își întrețin proprietățile așa cum ar trebui să o facă.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co