Stiri

580 milioane de euro aduse de străini în România

Aproximativ 580 de milioane de euro (respectiv 2,6 miliarde de lei) au adus străinii în România în primele șase luni ale anului, conform Institutului Național de Statistică. Iar numărul total al acestora a fost de circa 1.2 milioane.
Din păcate, afacerile sunt principalul motiv al sejurului petrecut de străini pe meleagurile românești. 6 din 10 au venit cu treabă, ceea ce duce la un procent de 39,5 al turiștilor veritabili.
Cheltuielile turiștilor în restaurante și baruri au fost de 19,2%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 12,7%. totodată, din totalul acestora din urmă 41,9% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea alimentelor și băuturilor, iar 34,8% cheltuieli pentru cumpărarea de cadouri și suveniruri.
De menționat că 78,7% din turiștii străini au sosit în țara noastră cu avionul și cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 55,2% din totalul cheltuielilor pentru transport.
În ceea ce privește modul în care a fost organizată excursia, 49,3% dintre străinii care ne-au vizitat în primele șase luni și-au organizat sejurul prin agenții de turism.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co