Stiri

Sistem de alertă pentru situații de urgență

Evenimentele meteorologice extreme care au avut loc în partea de Vest a țării și efectele acestora au determinat autoritățile guvernamentale să promită implementarea unui sistem de alertă prin reţelele de telefonie mobilă. Astfel încât cetățenii să poată primi informaţii prin sms când există un pericol în zona în care se află.
“Sunt toate autorităţile în alertă. Săptămâna viitoare este obligatorie implementarea unui sistem de alertă prin reţelele de telefonie mobilă pe fiecare zonă. Cine e în zona de acoperire pe zona în pericol, să primească automat această alertă pe telefonul mobil. Dacă am văzut în filme, poate fi şi implementat”, a declarat premierul Mihai Tudose pentru Antena 1.
Departamentul pentru Situații de Urgență a lansat, însă, în aprilie anul acesta, aplicația DSU pentru telefoanele mobile, al cărei scop este inclusiv acela de a pregăti populația pentru situațiile de urgență prin accesul la alerte. Mai precis, aplicația care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play are patru componente: informare, alertare, raportare și învățare.
Secțiunea “alertare” grupează toate informațiile despre situațiile de urgență care apar pe teritoriul României.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co