Stiri

4 milioane de decese din cauza COVID-19 în lume

Oficial, 4 milioane de decese! Este bilanțul negru al pandemiei de coronavirus la nivel mondial. Însuși directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a făcut anunțul trist.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general OMS (sursa: Agerpres/AFP)

“Tocmai am depăşit tragicul prag de 4 milioane de persoane decedate de COVID-19, un număr care, cu siguranţă, este mai mic în raport cu bilanţul real global”.

Oficialul a mai subliniat că “omenirea se află într-un punct periculos al acestei pandemii”, care a început din nou să crească în intensitate. Totul din cauza noilor variante virale, mai contagioase, precum şi a ridicării restricţiilor sanitare.

Primul caz de COVID-19 a fost detectat în urmă cu 1 an și jumătate, mai exact în decembrie 2019, în China, înainte ca noul coronavirus să se răspândească în lumea întreagă şi să declanşeze cea mai gravă pandemie din ultimii 100 de ani.

Statele Unite ale Americii sunt ţara cea mai grav afectată atât din perspectiva numărului de decese, cât şi a numărului de infectări. A înregistrat peste 600.000 de decese și este urmată de Brazilia (cu peste 500.000 de morți) și India (peste 400.000). Peru, în schimb, se află pe primul loc în clasamentul statelor cu cel mai mare număr de morţi de COVID-19 în raport cu populaţia sa, iar pe poziţia a doua este Ungaria.

Aceste numere, care se bazează pe bilanţurile zilnice publicate de autorităţile naţionale din domeniul sănătăţii, sunt subevaluate la nivel global, afirmă oficialii OMS. De altfel, aceștia consideră că numărul real al deceselor pe plan mondial ar putea fi de două sau chiar de trei ori mai mare.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co