Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

200 de medici care au finalizat rezidenţiatul vor fi angajați fără concurs, a decis Executivul

200 de medici care au finalizat rezidenţiatul în diferite specialităţi – ATI, urgenţă, pneumologie, infecţioase, epidemiologie şi radiologie – vor fi angajați și repartizaţi fără concurs în unităţile spitaliceşti unde există posturi vacante. Înainte de asta, doctorii trebuie să urmeze o activitate de 6 luni la Spitalul Gerota. O Ordonanţă de urgenţă a fost aprobată în acest sens, în sedința de Guvern de miercuri .

Potrivit notei de fundamentare a actului normativ, se prevede “înfiinţarea unui nou compartiment, Compartimentului Suport COVID-19, în cadrul Spitalului de Urgenţă ‘Profesor Dr. Dimitrie Gerota Bucureşti, aflat în structura Ministerului Afacerilor Interne, care va avea încadraţi medici rezidenţi anul IV-V şi medici specialişti în gestionarea cazurilor COVID-19”.

Tot acolo va fi valorificat personalul medical în specialităţile “anestezie terapie intensivă (ATI), urgenţă, epidemiologie, radiologie, boli infecţioase, pneumologie care a promovat examenul de specialitate în anul 2020, dar care nu are post asigurat, prin încadrarea lui, pe perioada situaţiei de risc epidemiologic, la Compartimentul Suport COVID-19, creat la Spitalul de Urgenţă ‘Profesor Dr. Dimitrie Gerota'”.

Ordonanță de Urgență
“Medicii încadraţi vor putea fi detaşaţi prin ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă la unităţi sanitare aflate în nevoie şi vor contribui astfel la asigurarea suportului medical pacienţilor confirmaţi pozitiv. La încetarea perioadei pentru care au fost angajaţi, medicii pot fi încadraţi pe perioada nedeterminată în unităţi sanitare din sistemul public, astfel încât să-şi poată exercita profesia de medic în ţară”.

Executivul a adoptat şi un proiect de hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgenţă. Este vorba de aproape 300.000 lei, pentru sprijinirea a 88 familii şi persoane singure, din mai multe judeţe ale ţării şi municipiul Bucureşti, care se afla în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, accidente, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

De asemenea, a fost aprobată suplimentarea bugetului MAI cu suma de aproximativ 15 milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, în vederea pregătirii, organizarii şi desfăşurării alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din 6 decembrie.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co