Stiri

13 secţii de votare în România pentru scrutinul prezidenţial din Rep. Moldova

13 secţii organizate pe teritoriul României au la dispoziție cetăţenii Republicii Moldova pentru a vota duminică, la turul doi al alegerilor prezidenţiale din această ţară.

Două secţii se află în Bucureşti – una la sediul Ambasadei Republicii Moldova în ţara noastră şi una la sediul Autorităţii Electorale Permanente.

Mai sunt organizate secţii de votare în Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Suceava, Timişoara.

Potrivit oficialilor de peste Prut, citați de Agerpres, la primul tur al prezidenţialelor din ţara vecină au votat, în România, peste 10.000 de cetăţeni.

La respectivele secţii din țara noastră vor fi disponibile măşti de protecţie sanitară iar procesul de vot se va desfăşura între orele 7,00 şi 21,00, cu posibilitatea de prelungire.

Spre deosebire de primul tur al alegerilor, de data aceasta, secţia de votare organizată în Iaşi este la Casa de Cultură a Studenţilor.

Potrivit legislaţiei, studenţii care învaţă în România, indiferent de cetăţenie, beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, în tot cursul anului calendaristic, indiferent de distanţă sau rutele călătoriilor.

În turul doi al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova se vor confrunta Maia Sandu, proeuropeană, care a câştigat primul tur de scrutin cu 36,16% din voturi, şi preşedintele socialist în exerciţiu, Igor Dodon, care a acumulat 32,61% din sufragii.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co