Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Cadrele medicale din toată țara, “decimate” de noul coronavirus

Un alt medic a căzut victimă noului coronavirus. Este vorba despre doctorul chirurg Firmilian Calotă, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Acesta a decedat miercuri seara în respectiva unitate medicală, unde se afla internat după ce fusese depistat pozitiv la SARS-COV-2.

Anunţul a fost făcut pe Facebook de către foştii colegi.

“Cu deosebit regret, promoţia ’74 a Colegiului Naţional ‘Carol I’ (fostul Liceu ‘Nicolae Bălcescu’ din Craiova) anunţă trecerea în nefiinţă a colegului lor dr. Calotă Firmilian!”, a scris unul dintre colegi.

Fost director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, Firmilian Calotă era profesor universitar la Facultatea de Medicină din Craiova, avea 66 de ani şi fusese depistat pozitiv la noul coronavirus în urmă cu o săptămână.

În județul Arad, aproape 80 de cadre medicale sunt infectate cu SARS-CoV-2! Marea majoritate sunt asistenţi medicali din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat la începutul săptămânii, când 101 cadre medicale erau bolnave de COVID-19, din care 53 de asistenţi medicali şi 22 de medici, potrivit oficialilor unității medicale, citat de Agerpres.

Simina Roz, purtator de cuvânt Spitalul Judeţean Arad (sursa: agerpres.ro)

“În ultimele zile, mulţi dintre colegii noştri au fost declaraţi vindecaţi, iar astăzi mai avem 62 de bolnavi de COVID-19, majoritatea fiind asistenţi medicali”.

Horea Timiş, șeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad, a adăugat că alte 10 cadre medicale sunt infectate la Spitalul Orăşenesc Ineu, trei la Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi trei la spitale private.

În total, 78 de cadre medicale sunt bolnave de COVID-19 în acest județ.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co