Stiri

Zi de grevă în aeroporturi

E zi de grevă în aeroporturi. Cei care au planuri de călătorie trebuie să se intereseze din timp la companiile aeriene dacă zborul va fi operat sau nu. Dacă aeronava nu va decola, atunci pot cere companiei aeriene să îi mute pe alte zboruri, fie în aceeaşi zi, fie în zilele următoare, ba chiar şi pe cursele unor companii aeriene partenere.

Mai dificil este pentru cei care au bilete la companiile low cost, deoarece aceştia nu pot fi recutaţi decât pe zborurile aceleiaşi companii în zilele următoare în funcţie de numărul de locuri disponibile.

Traficul aerian din România este coordonat de centrul de control european, Eurocontrol. Decizia referitoare la cine zboară, la ce oră şi pe unde este luată de EUROCONTROL. Prin urmare, nu controlorii de zbor de la Bucureşti decid care cursă a cărei companii aterizează/decolează sau nu. Companiile aeriene știu, teoretic, situați zboruri și în mod normal ar trebui să anunţe lista cu cele afectate, anulate sau întârziate.
Principala solicitare a sindicaliştilor ROMATSA este întocmirea unui nou plan de performanţă care să nu afecteze compania. Asta în condiţiile în care Comisia Europeană impune reducerea tarifelor percepute de controlorii de trafic aeroporturilor, ceea ce ar putea duce la scăderea veniturilor.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co