Stiri

Zeci de morți și răniți după prăbuşirea unui pod în Ciudad de Mexico

Tragedie de proporții în Mexic. Cel puțin 20 de persoane, printre care şi copii, şi-au pierdut viaţa, iar alte 49 au fost spitalizate la Ciudad de Mexico. Asta după ce un pod pe care circula o garnitură de metrou s-a prăbuşit peste o arteră rutieră aglomerată, transmit agențiile internaționale.

Eforturile de salvare a potenţialilor supravieţuitori au fost întrerupte la scurt timp după accident, din cauza riscului ca un segment mai mare al podului şi mai multe vagoane să se prăbuşească.

Structura colosului de ciment și fier a cedat și s-a prăbușit, luni seara, în jurul orei locale 22.30, peste un flux de autovehicule în apropierea staţiei Olivos, în sud-estul capitalei. Imaginile de la locul tragediei sunt terifiante, cu nori de praf şi moloz, dar și vagoane care atârnau de podul avariat în timp ce echipe de pompieri şi medicale au folosit iniţial scări pentru a ajunge la ele.

O macara a fost adusă la locul accidentului pentru a stabiliza vagoanele de metrou astfel încât salvatorii să-şi poată relua munca.

O grindă de susţinere a podului a cedat, însă cauza accidentului este investigată în continuare, au anunțat autoritățile locale.Linia de metrou 12 a fost construită în urmă cu aproape un deceniu, când primar al capitalei era actualul ministru de Externe.

Acesta și actualul edil sunt văzuţi de mulţi observatori politici drept cei mai probabili succesori ai preşedintelui Andres Manuel Lopez, după terminarea mandatului, în 2024.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co