Stiri

Zeci de cazuri confirmate cu noul coronavirus la instituții din Maramureș

Doi lucrători ai Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, un angajat al Oficiului pentru Protecţia Consumatorului şi nouă persoane din Căminul Baia Sprie au fost confirmate cu SARS-COV-2.

Dan Bucă, purtător de cuvânt CJSU Maramureş
“La nivelul ITPF Sighetu Marmaţiei, sunt implementate măsurile de protecţie, poliţiştii de frontieră fiind dotaţi cu materiale de protecţie individuală (măşti, mănuşi, dezinfectant), periodic are loc igienizarea şi dezinfectarea adecvată a tuturor încăperilor din inspectorat şi ale celorlalte structuri subordonate, se păstrează distanţa fizică, iar la intrarea în serviciu are loc instruirea personalului în ce priveşte măsurile de prevenire a transmiterii virusului”.

Unul dintre cei testaţi pozitiv este chiar şeful sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus.

De asemenea, în cazul salariatului de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului – directorul instituţiei, acesta a fost internat pentru a urma un tratament medical la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiul Baia Mare.

În ce priveşte cele nouă persoane confirmate de la Căminul din oraşul Baia Sprie, acestea sunt beneficiari ai serviciilor de asistenţă socială şi au fost mutați şi izolați în cadrul centrului rezidenţial.

Ei beneficiază de asistenţă medicală zilnică, asigurată de personal medical, în colaborare permanentă cu medicii epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, în timp ce contacţii direcţi au fost carantinaţi.

De la începutul epidemiei de coronavirus, în județul Maramureș au fost depistate 1.552 de cazuri, dintre care 28 în ultimele 24 de ore!

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co