Stiri

Voluntari infectaţi deliberat vor testa eficienţa vaccinurilor anti-COVID-19

Voluntari sănătoşi din Marea Britanie, infectaţi în mod deliberat cu virusul care transmite boala COVID-19, vor testa eficacitatea unor vaccinuri aflate în faza avansată a trialurilor, potrivit ziarului Financial Times, citat de Agerpres.

Aceste studii, finanţate de guvernul britanic, vor începe în ianuarie anul viitor într-o locaţie sigură din estul Londrei, unde voluntarii vor rămâne în carantină.

Cercetătorii care vor realiza testele au declarat că proiectul este vital pentru a afla care sunt cele mai bune vaccinuri în dezvoltare împotriva COVID-19.

În cadrul studiului, un voluntar va primi o doză de vaccin, iar o lună mai târziu va fi infectată, sub strictă supraveghere medicală, cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19.

Se estimează că aproximativ 2.000 de persoane s-au înscris deja să participe la aceste teste în Marea Britanie.

Astfel de teste nu sunt totuși o noutate: în 1796, medicul Edward Jenner, supranumit “părintele imunologiei”, a inoculat unui băiat de 8 ani un vaccin împotriva variolei pe care el însuşi îl dezvoltase, iar în ultimii ani s-a mai recurs la astfel de teste pentru dezvoltarea de vaccinuri împotriva holerei sau malariei.

Oamenii de știință consider că, în actuala situaţie, când omenirea se confruntă cu o ameninţare globală fără precedent, precum boala COVID-19, este imperative să aibă loc studii controlate pentru a ajuta la dezvoltarea unor vaccinuri şi pentru a identifica apoi care este cel mai bun.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co