Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Vlaicu Vodă vine în Piața Constituției

Primăria Capitalei, prin Teatrul Excelsior, organizează unul dintre cele mai așteptate proiecte de pe agenda Centenarului Marii Uniri: Vlaicu Vodă de Alexandru Davila, în regia lui Horia Suru. Evenimentul se desfășoară în Piața Constituției din București, în perioadele 8 – 10 iunie și 22 – 26 august 2018, între orele 10:00 și 22:30.

Spectacolul face parte dintr-o producție-eveniment care își propune să readucă la viață satul medieval românesc și obiceiurile sale specifice.

Publicul care va participa la eveniment va avea ocazia să descopere cum se trăia în țara noastră în secolul al XIV-lea, în vremea lui Vlaicu Vodă, domn al Țării Românești între 1364 și cca. 1377. Lumea satului medieval își va deschide porțile exact în centrul Capitalei, iar publicul este invitat să îi descopere muzica, dansurile, savuroasele mâncăruri și licori tradiționale, precum și activitățile meșteșugărești străvechi. După această călătorie în timpuri îndepărtate va urma spectacolul Vlaicu Vodă, care va începe la ora 21:00.

Satul medieval construit în mărime naturală va expune până în cele mai mici detalii, fascinanta lume de acum șase veacuri. Nouă case, opt turnuri de apărare, patru ateliere de meștesugari, un han și o biserică, sute de costume și măști populare, zeci de muzicieni, alături de săteni, călăreți și meșteșugari vor reconstitui, exact ca odinioară, atmosfera tipic medievală.

Evenimentul se adresează publicului de toate vârstele, de la copii la bunici, oferind fiecărui spectator în parte ocazia de a cunoaște istoria într-un mod cât se poate de personal: de la descoperirea tradițiilor și obiceiurilor satului medieval la rememorarea nostalgică a timpurilor îndepărtate.

Intrarea publicului în satul medieval este liberă, iar accesul la spectacolul Vlaicu Vodă se va face pe bază de rezervare.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co