Stiri

Virusul pestei porcine, confirmat în Timiş şi Arad

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat că virusul pestei porcine africane a fost confirmat la porci din gospodării din judeţele Timiş şi Arad.

În cazul judeţului Timiş prezenţa virusului PPA a fost confirmată într-o gospodările din localitatea Belinţ, în timp ce în judeţul Arad confirmarea virusului s-a făcut într-o gospodărie din oraşul Arad.

În urma confirmării diagnosticului, de către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti serviciile veterinare au intervenit de urgenţă.

Gospodăriile afectate au fost plasate sub supraveghere oficială.

Din primele cercetări se pare că aceștia au ajuns în Banat de la o persoană din Bihor care vindea animalele ilegal, fără ca acestea să fie identificate cu crotalii auriculare şi nici însoţite de documente sanitare veterinare.

Mai mult, medicii veterinari din circumscripţiile respective nu au anunţaţi de aceste tranzacţii, fapt ce constituie o încălcare gravă a legislaţiei. Investigaţiile vor continua şi în zilele următoare.

Totodată, au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport, precum şi dezinfecţia exploataţiei.

Se reiau, astfel, solicitările către crescătorii de porcine, să nu procedeze la achiziţii de porcine neidentificate prin crotalii şi fără a fi însoţite de documentele sanitare veterinare obligatorii.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co