Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Tichete de 450 de lei pe lună pentru o parte din români

Salariaţii care nu beneficiază de concediul pentru creşterea copilului şi de indemnizaţia aferentă vor putea intra în posesia unor  tichete în valoare de până la 450 de lei pe lună.

Spre deosebire de anii trecuți când acordarea tichetelor de masă, celor de cadou, tichetelor de creşă şi voucherelor de vacanţă se făcea prin trei acte normative diferite, din ianuarie 2019 acest lucru se va putea face printr-unul singur.

Tichetele de creşă reprezintă bilete de valoare care se acordă, în fiecare lună, salariaţilor care nu au concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani.

Aceste tichete pot fi utilizate doar pentru plata taxelor la creşa unde este înscris copilul şi se acordă, la cerere, unuia dintre părinţi sau tutorelui şi pe baza livretului de familie.

De aceste tichete de creşă nu pot beneficia asistenţii maternali profesionişti sau persoanele la care este găzduit copilul şi pentru care s-a aplicat măsura plasamentului în regim de urgenţă.

Tichetele de creşă se pot cumula  de asemenea cu alocaţia de stat pentru copii.

Ca şi celelalte bilete de valoare, inclusiv tichetele de masă sau cele cadou, tichetele de creşă pot fi emise în două variante: pe hârtie şi pe suport electronic.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co