Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Virusul gripal mai ia o viață. Bilanțul victimelor a crescut la 40

Virusul gripal sezonier continuă să secere vieți în România, în plină epidemie declarată de autorități! Ultima vcitimă este un bărbat de 51 de ani, din judeţul Dâmboviţa, confirmat cu gripă de tip AH1, care a decedat la Spitalul Judeţean Târgovişte.

directorul DSV Dâmboviţa, Sorin Stoica (sursa: agerpres.ro)
“Bărbatul era internat la Terapie Intensivă, iniţial a fost la Pneumologie cu diagnosticul bronhopneumonie extinsă şi insuficienţă respiratorie acută. A fost internat în data de 9 februarie şi pentru că necesita intubaţie şi ventilare mecanică a fost transferat în ziua internării la terapie intensivă. Vă pot spune că pacientul avea mai multe comorbidităţi”.

Bărbatul care a decedat în cursul zilei de marţi era nevaccinat antigripal.

Acesta este al 40-lea caz de deces din cauza gripei în acest sezon rece, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.
Nu uitați că pentru a preveni îmbolnăvirea, esențiale sunt măsurile de igienă personală, respectiv spălatul regulat al mâinilor cu apă și săpun, precum și o alimentație corespunzătoare pe timp de iarnă, bogată pe cât posibil în fructe și legume!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co