Stiri

Superbacteriile, o noua provocare pentru lumea medicală

Semnal de alarmă tras de medicii oncologi! Superbacteriile rezistente la antibiotice ar putea afecta chimioterapia în viitor!

Zeci de mii de pacienţi diagnosticaţi cu cancer, care au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale, ar putea dezvolta infecţii rezistente la medicamente, în următorul deceniu, avertizează specialiștii. Grav este că acest lucru le va pune și mai mult viaţa în pericol.

Unul din patru oncologi din Marea Britanie a observat o creştere a numărului de infecţii rezistente la medicamente în ultimul an, potrivit unui sondaj realizat în Regat
Majoritatea doctorilor chestionați sunt îngrijoraţi de creşterea cazurilor de superbacterii rezistente la antibiotice în rândul pacienţilor lor.

Aproximativ jumătate dintre oncologii participanți la sondaj au declarat că infecţiile rezistente la medicamente ar putea face chimioterapia neviabilă.

De asemenea, s-a constatat că, în medie, 23 de procente dintre pacienţii unui medic oncolog au dezvoltat o infecţie în timpul tratamentului.

Mai mult de o treime au necesitat o intervenţie chirurgicală pentru cancer, iar 5 procente dintre aceşti pacienţi au dezvoltat o infecţie rezistentă la medicamente.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co