Stiri

Viorica Dăncilă precizează că Guvernul are bani pentru salarii și pensii

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că Guvernul dispune de sumele de bani necesare pentru plata salariilor și pensiilor, precizând că nu înţelege îngrijorarea şefului statului pe această temă, întrucât în legea bugetului sunt prevăzute fonduri în acest scop.

„Domnul preşedinte a promulgat legea bugetului şi acolo sunt bani prevăzuţi pentru salarii şi pensii, deci nu văd de unde această îngrijorare. Dar, mă rog, poate domnul preşedinte o să dea mai multe explicaţii legate de acest lucru. Ceea ce pot să vă spun în calitate de prim-ministru e faptul că sunt bani de salarii şi pensii”, a afirmat premierul.

Reacția șefei Executivului vine după ce, în data de 23 mai, președintele Klaus Iohannis lansa, în cadrul unei declarații de presă, noi critici la adresa cabinetului Dăncilă și a Partidului Social Democrat.

El aborda atunci tema Pilonului II de Pensii și acuza PSD că se contrazice cu privire la acest subiect, pe fondul zvonurilor apărute cu privire la o posibilă eliminare a acestui pilon.

“Până şi cei de la PSD se contrazic. Ba se desfiinţează, ba nu Pilonul 2. Ba se suspendă, ba nu. E o harababură totală. De ce s-a creat această incertitudine din partea PSD? Oare ce ţintesc ei? Nu s-au înţeles între ei? Greu de crezut”, a afirmat președintele României.

În acel context, Iohannis cerea Partidului Social Democrat să își precizeze public intențiile cu privire la Pilonul 2 de pensii și să răspundă la întrebarea: “Mai aveţi bani pentru pensii şi salarii până la sfârşitul anului?”

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co