Stiri

Violențe și haos în SUA. Donald Trump, dus într-un buncăr subteran Atenție! Imagini cu impact emoțional

Este haos în tot mai multe state americane, unde violențele stradale sunt la ordinea zilei între manifestanți și forțele de ordine. Zeci de mii de persoane au luat parte în întreaga ţară la protestele împotriva violenţelor poliţiei şi a rasismului. Donald Trump a fost chiar dus vinery într-un buncăr subteran de către Secret Service, în urma unei manifestaţii similare în faţa reşedinţei sale, potrivit New York Times.

Poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene în apropierea Casei Albe pentru a-i dispersa pe manifestanţii care nu au respectat interdicţia de circulaţie pe timp de noapte decretată în capitală, după modelul altor mari oraşe din SUA.

Interdicţia a fost impusă la Washington, Los Angeles şi Houston pentru a împiedica transformarea protestelor în noi violenţe, după decesul lui George Floyd, un afroamerican care a murit după arestarea sa de către poliţie în Minneapolis.

La Washington, o mulţime s-a adunat în faţa Casei Albe, a scandat sloganuri, a aprins focuri şi a agitat pancarte.

Oficialii locali au făcut apel la manifestanţi să dea dovadă de reţinere, înaintea celei de a 6-a nopţi de proteste, în timp ce Donald Trump, confruntat cu cele mai grave proteste din mandatul său, a vorbit despre “anarhişti”.

Furia care a explodat la Minneapolis după decesul, pe 25 mai, a lui Floyd, de 46 de ani, provocat de un poliţist alb, s-a răspândit rapid în întreaga ţară.

Mii de soldaţi ai Gărzii naţionale au fost desfăşuraţi în 15 state şi la Washington.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co