Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Valea Jiului, sub ape! Viiturile au inundat și distrus tot ce le-a stat în cale

Ploile abundente au făcut prăpăd pe Valea Jiului. 270 de persoane din Lupeni, Uricani şi Aninoasa au fost evacuate, vineri, din calea inundaţiilor care s-au produs în cursul dimineţii în zona Valea de Brazi-Câmpu lui Neag. Oamenii au fost dirijaţi spre Școala Generală 2 din localitatea Bărbăteni, potrivit ISU Hunedoara.

Alte două şcoli generale au fost pregătite ca puncte de evacuare în localităţile Iscroni şi Aninoasa.

“În urma precipitaţiilor înregistrate în această noapte în zona Valea de Brazi şi Câmpul lui Neag, cotele apelor Jiului de Vest au crescut alarmant, depăşind cota de inundaţie. Cantitatea de precipitaţii care a căzut în timpul nopţii a fost de aproximativ 174 de litri pe metrul pătrat, în numai patru ore”.

Din cauza apelor, DN 66A este inundat şi rupt în zona Câmpu lui Neag.

“Vineri, 26.06.2020, începând cu ora 11:15, CNAIR, împreună cu Poliţia Rutieră, a instituit măsura închiderii circulaţiei rutiere pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 66, între Bumbeşti Jiu şi Petroşani, din cauza unei viituri generate de creşterea foarte mare a debitului râului Jiu. Facem apel la conducătorii auto să circule prudent şi să respecte restricţiile impuse temporar”.

În plus, s-a dispus măsura restricţionării circulaţiei rutiere de către echipajele poliţiei rutiere în Defileul Jiului şi zonele adiacente, din cauza aluviunilor şi copacilor care vin din amonte şi rup poduri şi podeţe.

La faţa locului se află efective de pompieri militari şi lucrători de la Apele Române care intervin pentru limitarea, pe cât posibil, a pagubelor.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a solicitat forţe suplimentare din judeţe limitrofe.

Întreaga zonă s-a aflat sub avertizare Cod Roşu de inundaţii și cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.

Meteorologii spun că vor mai fi ploi și vijelii duminică, precum și în primele zile ale săptămânii viitoare, îndeosebi în regiunile nordice, centrale, precum şi în zonele montane, iar în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, vor actualiza avertizările emise vineri.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co