Stiri

Universitatea Bucureşti cere demisia Ministrului Educaţiei

Conducerea Universităţii din Bucureşti cere demisia ministrului Educaţiei, Valentin Popa, la o zi după ce și Universitatea din Cluj a solicitat același lucru. Motivele pentru care se cere demisia ministrului sunt deciziile acestuia din ultima perioadă.

Decizia Universității din București vine după ce aceasta a solicitat Ministerului Educaţiei anularea repartizării cifrei de şcolarizare pentru anul universitar 2018-2019.

“În ceea ce priveşte alocarea cifrei de şcolarizare pentru anul universitar 2018 – 2019, precizăm că Universitatea din Bucureşti a înaintat plângere prealabilă la adresa Ministerului Educaţiei Naţionale, prin care solicită revocarea / anularea deciziei acestuia „pentru motive de nelegalitate”, susțin oficialii UB.

Ministerul Educaţiei a publicat Repartiția preliminară pe universități de stat a locurilor bugetate, pentru anul universitar 2018-2019, de unde a tăiat finanțarea pentru sute de locuri.

Mai multe universități din țară au protestat faţă de această decizie.

Totodată, Universitatea din București a redactat o petiție online pentru creșterea calității învățământului superior și întărirea autonomiei universitare. Semnăturile strânse vor fi trimise Președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și tuturor instituțiilor europene cu atribuții în domeniile educației și cercetării.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co