Stiri

Un pas înainte pentru metroul către Otopeni

Vești bune legate de metroul de Otopeni. Documentaţia pentru construirea acestuia a ajuns în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice şi așteaptă undă verde de la Agenţia Naţională de Achiziţii Publice.

Noul tronson va permite realizarea unei legături directe între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, fără transbordarea călătorilor prin schimbarea peroanelor şi a trenurilor.

Noua magistrală, cu o valoare de 1,3 miliarde de euro, va fi cel mai mare proiect de infrastructură scos la licitaţie în 2018. Metroul către Otopeni are asigurată o finanţare de 320 milioane de euro din partea Japoniei. Cea mai mare parte din investiţie ar urma să provină însă din fonduri europene.

Bogdan Puşcaş, preşedintele ANAP, a spus că nu poate estima termenul în care va fi admisă spre publicare documentaţia respectivă, pentru că, dacă vor fi identificate neconformităţi, acestea va trebui remediate ulterior de către Metrorex. 

Linia nouă de metrou ar urma să aibă un traseu de 14,2 km şi să cuprindă 12 staţii, cu următoarele denumiri: Staţia 1 Mai, care există deja, Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Bratianu și Aeroport Otopeni.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co