Stiri

Primăria Capitalei ar putea cumpăra Parcul Verdi

Primăria Capitalei este interesată să cumpere Parcul Verdi din zona Floreasca. În prezent, acesta se află în proprietatea familiei lui Dragoş Săvulescu, fost acţionar la Dinamo. 

Conform unui proiect de hotărâre, proprietarii solicită aproximativ 50 de milioane de euro pentru loturile de teren care formează parcul.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti urmează să voteze, în ședința de mâine, proiectul de hotărâre care prevede cumpărarea Pacului Verdi.

Deși este situat în una zonele exclusiviste ale Capitalei, parcul este plin de gunoaie și lucruri abandonate. Este total părăsit.

“Având în vedere solicitarea doamnei Săvulescu Geta şi domnului Săvulescu Emil Dragoş, Comisia municipală pentru analiza şi identificarea soluţiilor pentru trecerea în propietatea Municipiului Bucureşti a terenurilor retrocedate şi amenajate ca spaţii verzi sau locuri de joacă pentru copii a analizat şi stabilit începerea procedurilor de achiziţie a şapte terenuri în suprafaţă totală de 46.088 de metri pătraţi situate în Bucureşti, ce reprezentau înaintea retrocedărilor imobiul denumit, generic, Parcul Verdi”, se menționează în proiectul de hotărâre ce urmează să fie supus votului în şedinţă.

Textul are astfel nevoie de două treimi din voturile consilierilor.

Emil Dragoş Săvulescu este fost acţionar al Clubului Dinamo şi, în 2017, a fost condamnat, în primă instanţă, alături de fostul primar Radu Mazăre, la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care inculpaţii sunt acuzaţi de atribuirea ilegală a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA fiind de 114 milioane de euro.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co