ECONOMIC

Un nou termen de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu

Termenul până la care poate fi obţinută autorizaţia de securitate la incendiu a fost prelungit cu încă trei luni, până la 30 septembrie 2017, potrivit liderului USR, Nicuşor Dan, citat de Mediafax.

”Am dat un raport de aprobare. Raportul a fost dat în unanimitate. S-a dispus că se prorogă până la 30 septembrie termenul până la care operatorii publici şi privaţi nu sunt sancţionaţi.

Unul dintre motivele pentru care s-a hotărât acest lucru a fost că sunt numerose şcoli care trebuie să facă asta şi le este mult mai uşor (să îndeplinească formalităţile necesare-n.r) în perioada de vacanţă şcolară. După asta s-a hotărât că nu sunt amendaţi operatorii publici şi privaţi care până pe 30 septembrie îşi depun cererea de avizare.

Există un deficit de specialişti care să facă această avizare. Nu este rezonabil să credem că toate vor fi terminate până la 30 septembrie, dar dacă prelungim la infinit termenul oamenii vor lăsa până în ultimul moment şi nu vom rezolva niciodată (problema-n.r.). S-a luat această decizie, cine nu îşi face cererea de avizare pentru securitate la incendiu până pe 30 septembrie va fi pasibil de sancţiune, ca să fie un termen limită odată pentru totdeauna”, a declarat Nicuşor Dan, membru al Comisiei pentru administraţie publică din Camera Deputaţilor.

Comisia pentru administraţie publică din Camera Deputaţilor a adoptat un amendament prin care termenul pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu prevăzut la art. 30 alin. (41) din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor se prorogă până la data de 30 septembrie 2017, camera fiind for decizional.

Sursa: Mediafax

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co