Stiri

Ultimele pregătiri în unitățile școlare pentru Evaluarea Națională

Evaluarea Națională bate la ușă pentru elevii de clasa a VIII-a, iar în unitățile școlare din întreaga țară se fac ultimele pregătiri. Este al doilea an in care tinerii susțin examenul de admitere în liceu în pandemie de COVID-19, iar conditiile sunt speciale, pentru a permite distanțarea între elevi, dar și alte măsuri de siguranță.

Candidații vor susține prima probă pe 22 iunie, la limba și literatura română, urmată, în 24 iunie, de examenul la matematică. Proba la limba maternă va avea loc loc în 25 iunie.

Ghidul informativ pentru elevi și părinții acestora, publicat pe site-ul Ministerului Educației, conţine informaţii utile despre condiţiile de examen, de natură organizatorică şi sanitară, precum şi despre desfăşurarea probelor scrise.

Accesul candidaţilor va fi permis de la ora 8,00 până la ora 8,30 şi examenul va începe la ora 9,00. Subiectele vor fi sub forma de brosura, dar pot fi solicitate pagini suplimentare. Elevii pot folosi folosi numai cerneala sau pasta de culoare albastra si creion negru pentru scheme si desene. De asemenea, la matematica pot folosi instrumente de desen.

131.000 de elevi absolvenţi de gimnaziu s-au înscris pentru a susţine Evaluarea Naţională 2021.

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co