Stiri

Agenţiile de turism pot închiria un tren în regim charter

Informații importante pentru turiști pentru acest sezon estival și nu numnai. Agenţiile de turism din România sunt tot mai interesate de a colabora cu CFR Călători pentru vânzarea de bilete online în trafic intern. De asemenea, sunt tot mai multe cereri pentru închirierea de trenuri în regim charter şi organizarea unor trasee şi circuite.

George Cioceanu, prim- vicepreşedinte ANAT

“Transportul cu trenul este, de multe ori, ales de către turiştii români şi străini atunci când se deplasează în ţara noastră. Tocmai de aceea, agenţiile de turism sunt din ce în ce mai interesate în a colabora cu CFR Călători, care a arătat deschidere în acest sens. Este mult mai facil atunci când turistul achiziţionează, de exemplu, de la o agenţie, un pachet turistic cu transport cu trenul inclus. Pe de altă parte, agenţiile au posibilitatea de a închiria un tren în regim charter şi de a organiza trasee şi circuite”.

Peste 315 agenţii de turism au avut, până în prezent, încheiate contracte de comision pentru vânzarea “biletelor CFR online” în trafic intern, prin internet, în sistem online.

În perioada când vânzările au înregistrat cele mai ridicate niveluri – anii 2018 – 2019, CFR Călători avea încheiate contracte cu un număr de 120 – 130 de societăţi comerciale, dintre care jumătate înregistrau vânzări în mod constant. În anul 2020 și ulterior, vânzările au scăzut din cauza pandemiei de Covid-19.

De asemenea, CFR oferă posibilitatea organizării de trenuri charter sau de vagoane charter, anunță oficialii. În regim charter, agenţiile de turism pot stabili itinerarii personalizate pentru turişti. De altfel, pachetele turistice care includ trasee personalizate operate cu trenul sunt din ce în ce mai populare în Europa.

Agenţiile de turism pot alege ruta şi orele de circulaţie, iar trenul poate fi compus din vagoane clasa I, clasa a II-a, dormit, cuşetă, restaurant şi/sau bar-bistro. Există posibilitatea de a lua masa, beneficiind de serviciile vagonului bar bistro sau ale vagonului restaurant, în timpul călătoriei. Pe de altă parte, se pot organiza evenimente corporate, lansări şi expoziţii sau evenimente memorabile.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co