Stiri

UE plătește mai puțin decât SUA pe vaccinul Pfizer împotriva Covid-19

Uniunea Europeană va plăti mai puțin decât SUA pentru vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Pfizer.

Asta după ce s-a încheiat un acord oficial între UE și SUA, a declarat pentru Reuters un oficial european.

Comisia Europeană a anunţat de miercuri că s-a încheiat cu companiile farmaceutice Pfizer şi BioNTech un contract pentru achiziţia a 300 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Conform acordului negociat de Comisia Europeană în numele celor 27 de state membre ale UE, acestea vor putea cumpăra 200 de milioane de doze, cu o opţiune de încă 100 de milioane.

Potrivit unui înalt oficial UE implicat în discuţiile cu producătorii vaccinului, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, preţul convenit de UE este mai aproape de 20 de dolari decât de 10 dolari însă a refuzat să ofere o cifră exactă.

În același timp, SUA a acceptat să plătească un preţ de 19,50 dolari pentru fiecare doză din cele 100 de milioane de doze de vaccin Pfizer, un volum iniţial mai mic decât cel achiziţionat de UE.

După anunţul privitor la datele preliminare pozitive pri­vind vaccinul, unele guverne s-au grăbit să finalizeze comenzi şi să înceapă negocieri cu Pfizer şi BioNTech. Uniunea Eu­ro­peană a confirmat o comandă de până la 300 mil. do­ze, în timp ce Filipine, Singapore şi Brazil au anunţat că sunt în discuţii.

Chiar şi pentru ţările bogate care au pre-comandat doze, printre care Japonia, SUA şi UK, livrarea vaccinului Pfizer va implica probleme considerabile legate de transport, electricitate, şi altele.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co