Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Turişti salvați dintr-o maşină blocată de aluviuni în Munţii Rodnei

Atenție când vă aventurați pe jos sau cu mijloace pe transport pe trasee montane! Verificați condițiile meteo și starea drumurilor! În weekend, mai mulți turişti au fost prinși de aluviunile rezultate în urma ploilor torenţiale la poalele Munţilor Rodnei. Un echipaj al Postului de Jandarmi Montan Borşa a intervenit pentru salvarea acestora, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş.

“4 adulți cu doi copii minori s-au rătăcit în zona Negoiescu și au solicitat sprijin prin SNAU 112. A fost comunicată poziția lor prin coordonate GPS. În urma sesizării, doi jandarmi împreună cu doi membrii din cadrul Salvamont Borșa au format o echipă de cautare și s-au deplasat spre locația indicată. După aproximativ 2 ore, căutările au fost oprite datorită vizibilității reduse, a terenului foarte accidentat și impracticabil în condiții de siguranță. La ora 06.30 s-au reluat căutările, echipa fiind formată din 3 jandarmi, doi membrii din cadrul Salvamont Borșa și un membru al Unității Canine Salvamont Borșa cu un câine de căutare.

La aproximativ o ora de la reluarea căutării, persoanele au fost găsite în apropierea locului indicat prin coordonatele GPS. Acestora le-a fost evaluată starea de sănătate constatându-se că nu prezintă leziuni sau alte afecțiuni. Erau doar epuizate fizic în special copiii minori. Persoanele rătăcite au fost însoțite pâna la drumul de acces și transportate în locul unde erau cazate”, se arată pe pagina de facebook a IIJ Maramureș.

Jandarmii montani din zonă sunt zilnic la datorie pe traseele montane pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, precum şi pentru sprijinirea sau salvarea turiştilor aflaţi în dificultate.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co