Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Tumoră de 24 Kg, extirpată din abdomenul unei femei cu COVID

Performanță medicală realizată la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati” din Botoșani! O tumoră chistică ovariană care cântărea peste 24 kilograme a fost extirpată din abdomenul unei femei din Botoşani. Intervenția realizată de o echipă medicală condusă de chirurgul Iulian Preda a fost cu atât mai dificilă cu cât femeia a fost diagnosticată și cu COVID-19.

Iulian Preda, medic chirurg (sursa: agerpres.ro)

“Am aşteptat şansa să o putem opera, să o putem băga în sala de operaţie, iar după operaţie doamna să beneficieze de un loc în Secţia ATI la COVID pozitiv. Cu alte cuvinte, am aşteptat să decedeze un pacient din ATI ca să o pot opera, după terminarea operaţiei pacienta trebuind să fie internată în Secţia ATI cu COVID. (…) Pacienta se sufoca din două motive: unul era COVID-ul şi unul era tumora din cavitatea abdominală”.

Chirurgul Iulian Preda susţine că aceasta este cea mai mare tumoră extirpată în cariera sa profesională.

Iulian Preda, medic chirurg (sursa: agerpres.ro)
“Este cea mai mare tumoră pe care am operat-o eu la mâna întâi. Am mai avut una de vreo 20 de kilograme, dar nu am putut proba, că nu am avut cântar, şi încă una acum câţiva ani de vreo 17 kilograme. (…) Doamna incriminează boala de patru luni de zile. Eu zic că are o dezvoltare de câţiva ani, dar doamna spune că se simte bolnavă de patru luni”.

În prezent, starea pacientei este bună. Femeia este mamă a opt copii și s-a prezentat la spital cu o obezitate malignă. În urma unei ecografii şi a unei radioscopii toracice, a fost diagnosticată tumora.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co