Stiri

Tudorel Toader ar putea fi retras din Comisia de la Veneția

O organizaţie nonguvernamentală din Iaşi îi cere premierului Ludovic Orban retragerea lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneţia. Fostul ministru al Justiţiei a reacţionat la această informaţie.

Tudorel Toader, rectorul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (sursa: stiripesurse.ro)
“Era previzibil acest demers, în condițiile în care mulți sunt cei care își doresc să fie membri titulari în Comisia de la Veneția. Rămâne de văzut. Guvernul anterior a menținut calitatea de membru supleant pentru Bogdan Aurescu. Cel mai probabil este faptul că voi trimite o scrisoare deschisă către președintele Comisiei de la Veneția. Eu cred că vor face un astfel de demers”.
La finele lunii mai 2018, Tudorel Toader a început cel de-al doilea mandat de membru al Comisiei de la Veneţia. El a fost numit pentru primul mandat în mai 2014, pe când era judecător al Curţii Constituţionale. Numirea a fost făcută de Guvern.

Comisia de la Ventia este organismul afiliat Consiliului Europei care se ocupă de probleme constituţionale.

Rolul Comisiei este de a oferi consiliere statelor membre şi de a le ajuta pe cele care doresc să îşi alinieze structurile instituţionale şi legale cu standardele europene.

Comisia se întruneşte la Veneţia, iar membrii trimişi de către ţări sunt numiţi pentru patru ani. Secretariatul permanent este în Strasbourg, în Franţa, la sediul Consiliului Europei.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co