Stiri

În Veneția, ploile nu contenesc! Oraşul este în mare parte sub ape

Este stare de urgență în Veneția! Nivelului apelor a crescut, din nou, la doar câteva zile după ce aşezarea-lagună a fost afectată de cel mai grav episod de inundaţii din ultimii peste 50 de ani!

Piaţa centrală San Marco a fost acoperită de ape, iar accesul turiştilor a fost restricţionat, în timp ce magazinele şi hotelurile au fost din nou inundate.
Autorităţile locale au indicat că fenomenul de maree înaltă a depășit din nou nivelul normal, însă s-a situat sub cel de 187 de centimetri înregistrat în noaptea de marţi spre miercuri – al doilea cel mai mare nivel consemnat în Veneţia.

Apele au acoperit vineri 70% din suprafaţa oraşului și i-au pus la grea încercare pe localnici.
Starea de urgenţă a fost declarată în Veneţia după ce nivelul ridicat al apelor a afectat magazine, biserici, monumente şi alte zone de interes istoric şi turistic.

Au fost alocate 20 de milioane de euro pentru rezolvarea problemelor imediate. Oficialii locali au estimat însă că pagubele sunt semnificativ mai mari, de miliarde de euro, după ce Veneţia a fost practic distrusă zilele trecute.

Lucrările de construcţie a unei structuri menite să protejeze Veneţia de fenomenul ”aqua alta” au fost amânate şi nu vor debuta mai devreme de sfârşitul anului 2021, potrivit specialiștilor italieni.
Veneţia este afectată frecvent de fenomenul mareelor înalte. Oraşul construit pe piloni şi pe sute de insule legate între ele s-a scufundat în ultimul secol cu aproximativ 28 de centimetri faţă de nivelul mării.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co