Imobiliare Valea Prahovei
ECONOMIC

Tranzacții de miliarde de euro în România. Cine sunt cei mai mari investitori străini?

Tranzacții de miliarde de euro au avut loc în ultimul an în Europa Centrală și de est. Patru dintre giganții „responsabili“ pentru cele mai mari tranzacţii de pe piaţa locală din ultimul an, au scos din buzunar circa 2,5 miliarde de euro în 2015 şi 2016 pentru a-şi întări poziţia în Europa Centrală şi de Est, arată o analiză a ZF pe baza unui raport al Euromoney.

Astfel, grupul financiar UniCredit, retailerul francez Carrefour, producătorul de lactate Lactalis şi fondul de investiţii Mid Europa Partners au investit în 2015-2016 circa un miliard de euro în achiziţii strategice din România şi alte circa 1,5 mld. euro în preluări de portofolii sau active din Turcia, Serbia şi Ungaria.

De departe cea mai importantă tranzacţie din România a fost preluarea participaţiei de 45% a omului de afaceri Ion Ţiriac în cadrul UniCredit Ţiriac Bank de către grupul italian UniCredit, mutare estimată la circa 700 de milioane de euro. Tranzacţia a fost inclusă în raportul Euromoney pentru 2015 pentru că a fost anun­ţată oficial anul trecut deşi s-a discutat despre ea încă din 2014. Această mutare strategică a italienilor a fost de altfel una dintre cele mai importante 20 din regiune după valoarea ei.

Sursa: Zf.ro

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co