ECONOMIC

Pasajul Piaţa Sudului trebuie terminat până la 30 iunie, altfel PMB pierde banii europeni

Pasajul rutier Piaţa Sudului trebuie să fie finalizat până la finalul lunii iunie, în caz contrar Primăria Capitalei va pierde toată finanţarea europeană, au declarat astăzi reprezentanţii PMB pentru agenţia Mediafax.

În prezent, lucrările sunt finalizate în proporţie de 40%, costurile totale ale pasajului rutier ridicându-se la circa 127 de milioane de lei dintre care aproximativ 85 de milioane de lei sunt fonduri europene.

Primarul Răzvan Sava a vizitat şantierul, sâmbătă, când au fost impuse noi restricţii de circulaţie în zonă. “Eu vreau să respecte, de asta o să-mi intensific şi prezenţa aici în şantier, o să vin din ce în ce mai des, avem o legătură directă cu antreprenorul. Deja aici suntem în penalizări, în nerespectarea termenelor, sper ca până la 30 iunie să se finalizeze astfel încât circulaţia să se reia în zona asta”, a spus Răzvan Sava pentru Gandul.

“Termenul limită de finalizare a lucrărilor este 30 iunie. Dacă nu terminăm până atunci pierdem toată finanţarea europeană”, au declarat reprezentanţii Primăriei Generale.

Până în acest moment, pereţii mulaţi ai pasajului sunt finalizaţi în proporţie de 90% pe rampa de intrare dinspre Calea Văcăreşti şi în proporţie de 65% pe rampa de ieşire spre Calea Văcăreşti. S-au realizat în proporţie de 50% pereţii mulaţi pentru rampa de ieşire şi intrare dinspre Strada Niţu Vasile, fiind realizate în proporţie de 50% lucrări la pasajul pietonal numărul 1. Lucrările la pasajul pietonal numărul 2 sunt realizate tot în proporţie de 50%.

Lucrările sunt mult întârziate din cauza firelor şi a ţevilor descoperite în subteran în timpul săpăturilor, iar în acest moment se lucrează în continuare la finalizarea lucrărilor de deviere a instalaţiilor de canalizare, de alimentare cu apă potabilă, de distribuţie a energiei electrice şi de distribuţie a gazelor naturale în zona şantierului.

Printre cele mai importante lucrări pe care muncitorii trebuie să le execute în continuare se numără realizarea pereţilor mulaţi şi a pilonilor de sprijin din zona intersecţiei, continuare demontării şi remontarea liniilor de tramvai, finalizarea dalei de acoperire a pasajului rutier şi a pasajelor pietonale, realizarea sistemelor de canalizare pluvială şi refacerea sistemului carosabil.

Pasajul Piaţa Sudului va avea o lungime de 356 de metri şi va fi construit pe direcţia Calea Văcăreşti – Strada Niţu Vasile, în apropierea unei alte lucrări de infrastructură: Pasajul suprateran Mihai Bravu. Pasajul de la Piaţa Sudului va avea două benzi pe sens. Lungimea rampei de intrare în pasaj dinspre Calea Văcăreşti va avea 111 metri, iar rampa de ieşire spre Niţu Vasile – 160 de metri.

Întreaga lucrare de infrastructură presupune, de asemenea, realizarea a patru pasaje pietonale în intersecţie, pe direcţia Strada Niţu Vasile – Calea Văcăreşti, de o parte şi de alta a pasajului rutier, dar şi către staţiile de tramvai. Totodată, din lucrarea de infrastructură face parte şi realizarea unei legături pietonale printr-un pasaj subteran între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai aflate pe Şoseaua Olteniţei.

Sursa: Mediafax / Foto: Gandul

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co