Stiri

Tot mai multe cazuri de sindrom inflamator asociat cu noul coronavirus la copii

Îngrijoare mare în New York și în lume! Crește numărul de cazuri de copii diagnosticaţi cu un sindrom inflamator despre care oamenii de ştiinţă cred că ar putea fi asociat cu noul coronavirus.

38 de cazuri de sindrom inflamator pediatric au fost detectate în New York, oraşul american cel mai afectat de boala COVID-19, iar alte nouă sunt în curs de investigare.

În statul New York au fost înregistrate trei decese asociate acestui sindrom, dintre care unul în capitala financiară americană. Una dintre victime avea doar cinci ani.

Simptomele manifestate sunt febra, erupţiile cutanate, durerile abdominale şi vărsăturile.

Bill de Blasio, primarul New York-ului

“Ceea ce face, practic, în corpul unui copilul este că declanşează un răspuns intens, aproape copleşitor, din partea sistemului imunitar. Iar acest lucru dăunează corpului”.

Până în prezent, 47% dintre cazurile confirmate au fost pozitiv pentru noul coronavirus şi 81% pentru anticorpii săi.

Cel puţin 73 de copii din statul New York au dezvoltat această afecţiune, similară cu sindromul Kawasaki, potrivit autorităților locale.

În ultimele două săptămâni, mai multe ţări au raportat cazuri de copii afectaţi de aceste simptome care ar putea indica sindromul Kawasaki, o afecţiune rară. Legătura cu COVID -19 nu este stabilită oficial, dar oamenii de ştiinţă cred că aceasta este posibilă.

Apărută pentru prima dată în 1967 în Japonia, această boală afectează mai ales copiii mici. Originea sa nu este cunoscută cu exactitate şi ar putea fi un cumul de factori infecţioşi, genetici şi imunitari.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co