Stiri

Testare în masă la coronavirus în EAU: 10.000 de oameni pe zi!

Testare în masă în Emiratele Arabe Unite, la cel mai mare centru de screening de COVID-19 din ţară, în Abu Dhabi.

Construit în doar 10 zile, cu o suprafaţă de 3.500 de metri pătraţi, acest centru permite personalului medical să testeze, atenție!, până la 10.000 de oameni pe zi.

De altfel, este considerat cea mai recentă “armă” în lupta pentru limitarea răspândirii virusului care în acestă țară a afectat peste 18.000 de persoane. Centrul funcţionează deja de miercurea trecută.

Pe de altă parte, în Europa pandemia de coronavirus bate în retragere.

Numărul deceselor din această cauză a scăzut în Spania – în ultimele 24 de ore – la 123, în timp ce numărul cazurilor noi de îmbolnăvire a fost de 373. Este cifra cea mai scăzută din 9 martie, potrivit oficialor iberici.

Și în Italia a scăzut numărul de noi decese, la 165 duminică, iar bilanţul zilnic de noi îmbolnăviri este de 802.

În același timp, autoritățile din Marea Britanie anunță că magazinele şi şcolile primare se vor putea deschide la începutul lunii iunie, în caz de progres în lupta contra pandemiei de COVID-19.

Premierul Boris Johnson a decretat prelungirea, până la 1 iunie, a măsurilor de izolare introduse la 23 martie.

Aproximativ 32.000 de persoane testate pozitive la coronavirus au murit în Marea Britanie, cel mai grav bilanţ din Europa, în timp ce în Italia sunt peste 30.000 de decedați, iar în Spania, peste 26.000.

În China, unde au fost confirmate 17 noi cazuri de contaminare, dintre care şapte infectări se referă la persoane venite din străinătate.
Cinci noi cazuri au fost înregistrate însă la Wuhan, oraşul unde s-a declarat pandemia de coronavirus la sfârşitul lui 2019.

La nivel mondial, sunt peste 4,1 persoane confirmate cu SARS-Cov-2 și peste 280.000 de decese, cele mai multe în SUA – peste 80.000!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co