Stiri

Tineri din Sectorul 6, îndrumați către meseria potrivită

Șaptesprezece tineri din Sectorul 6 învață cum să își găsească meseria potrivită, într-un program intensiv de traning de dezvoltare a abilităților profesionale. 

Totul face parte din proiectul „La TINEri este Puterea“, prin care se dorește dezvoltarea competențelor tinerilor din categorii sociale vulnerabile, pentru a-i ajuta să se integreze mai ușor pe piața muncii.

La cursuri participă tinerii aflați în evidențele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, cu și fără dizabilități, care urmează cursurile unui liceu sau a unei școli profesionale.

În cadrul trainingului, cursanții află cum să își facă un CV, cum să redacteze o scrisoare de intenție, cum trebuie să se prezinte la un interviu, ce înseamnă comunicarea verbală și nonverbală, secretele conceptului de negociere, dar și informații importante despre abilitățile în vânzări.

În final toți beneficiază și de consiliere vocațională specializată și personalizată, pentru a alege meseria potrivită, în funcție de abilitățile pe care le au.

Până în prezent, de acest proiect au beneficiat peste 500 de tineri, din județe precum Constanța, Vaslui, Giurgiu, Prahova și Vâlcea.

De asemenea, Primăria Sectorului 6 sprijină tinerii din medii defavorizate, prin finanțarea sustenabilității a șapte proiecte ce oferă cursuri gratuite de calificare, în meserii precum lucrător în comerț, baby-sitter, agent de securitate, frizer, operator introducere, validare și prelucrare date și multe altele.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co